Over mij

Over mij

Hey hallo, wat leuk dat je hier een kijkje neemt! Ik vertel graag wat meer over mezelf en over hoe fotografie mijn grote passie werd.

Mijn naam is Lieke Dekkers. Samen met mijn vriend woon ik in het dorpje Zeeland (niet de provincie) in Noord-Brabant, bij Uden. Hier ben ik geboren, getogen en na 5 jaar op kamers in Nijmegen en een half jaartje in Italië uiteindelijk weer terug gekomen.

We reizen allebei graag de wereld rond. Onze allereerste reis samen was 5 weken met een camper busje door Australië. Veel landen en roadtrips volgden, maar na die eerste reis wisten we zeker dat we ‘later als we groot zijn’ zelf een camper wilde. Zo hebben we in 2021 een voormalige rolstoelbus gekocht en hebben we deze omgebouwd naar ons eigen knusse huisje op wielen. 

Verder heb ik een hele lieve groep vriendinnen, houd ik van gezelligheid en sport ik graag. Daarnaast draai ik mijn hand niet om voor lekker eten en een goed glas wijn. Je mag mij wakker maken voor livemuziek en je maakt mij gelukkig met kleine dingen, geluksmomentjes, zoals een net verschoond bed, een mooie zonsondergang, een goede kop koffie en de mooie natuur.

Mijn liefde voor fotografie is ontstaan toen ik het reizen ontdekte. Ik werd wild van alle verschillende landschappen die ik zag. Zo werd het een sport om dit allemaal zo mooi mogelijk vast te leggen. Ik kocht mijn allereerste spiegelreflex en volgde cursussen en workshops. Toen ik er op den duur achter kwam dat ik het ook leuk vond om mensen te fotograferen, is in 2020 Lieke Dekkers Fotografie ontstaan. Ik ben dan ook onwijs trots en gelukkig op het feit dat ik van mijn grote hobby mijn werk heb kunnen maken.

Ik fotografeer de dierbaarste momenten en emoties: spontaan, ongedwongen en puur. Mijn doel is altijd om het moment vast te leggen zoals het is en de mensen zoals ze zijn, ik hou niet van poseren en ook niet van te veel poespas. Ik word dan ook erg blij wanneer ik reacties zoals “wauw, dit is precies hoe wij zijn” terugkrijg van mijn klanten. Onder het kopje werkwijze vind je meer informatie over hoe ik dit aan pak.

Scroll to top